ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΡΟΕΣΤΟΥ

Η Γεωργία είναι δασκάλα Τέχνης σε δημοτικά σχολεία της Κύπρου

Η Γεωργία Προεστού δουλεύει πάνω σε ξύλινη επιφάνεια χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά οπώς κεραμικά,πλακάκια,γυαλί,

καθρέφτες,σίδερο,πιάτα,κουτάλια,πιρούνια,χάντρες,ύφασμα,βίδες,μπουκάλια,φερμουάρ,σύρμα και πολλά αλλα.

Η έπνευση της είναι βασισμένη στην διαφορετικότητα,στην συνύπαρξη,στην αποδοχή. Οπως λεεί η ίδια ” Μπορούμε να συνυπάρξουμε με τις όποιες διαφορές μας μέσα σε ένα σύνολο,σε ένα πλαίσιο και να αποδεχτούμε ο ένας τον άλλο,χωρίς προκαταλήψεις,χώρις στοιχεία ρατσισμού “.

“Μπορούν σε ένα έργο να σταθεί η σκουριά δίπλα στην λάμψη κάποιου υλικού. Το κάθε υλικό παίρνει καινούργιο νόημα ακόμα και αν προηγουνένως ήταν άχρηστο ή σκουπίδι.Το κάθε υλικό αναγεννάται, επαναχρησιμοποιείται σε ένα έργο τέχνης.

Όλα και όλοι μπορούν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή,ακόμα και τα άχρηστα αντικείμενα μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία ενός έργου.Να αποχτήσουν καινούριο ρόλο.

Το σύνθημα της για την ζωή είναι “Τίποτα και κανένας δεν είναι χαμένος.Ο κάθε ένας είναι μοναδικός.Η απόρριψη είναι η οδός για να μας οδηγήσει σε κάποιο άλλο μονοπάτι.”

Αυτό προσπαθεί να δείξει μέσα από τα έργα της.Παρουσιάζοντας μια παραστατική εικόνα στην οποία είναι ευπρόσδεκτα ό,τι υλικά θέλουν να αποτελέσουν στοιχεία αυτής της εικόνας

Scroll to Top
Scroll to Top