ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Πολυχρονόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλη του 1978 και επηρρεασμένος από το καλλιτεχνικό συγγενικό του περίγυρο ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη ζωγραφική από προσχολική ηλικία.

Σπούδασε αρχικά χρηματοοικονομικά στο πανεπιστήμιο του Newcastle, αλλά η αγάπη του για τις τέχνες τον ώθησε στην συνέχεια να κάνει αίτηση και στο τμήμα τεχνών του πανεπιστημίου όπου και έγινε δεκτός στο τμήμα Ιστορίας Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου από όπου και αποφοίτησε επιτυχώς το 2004.

Στην ενασχόληση του με την ζωγραφική καθοδηγήθηκε κυρίως από τον γνωστό αγιογράφο και πατέρα του Ευστάθιο Πολυχρονόπουλο. Τα θέματα που κυριαρχούν στα έργα του εμπνέονται κυρίως από τον κινηματογράφο, την μουσική και διάφορα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα και απεικονίζονται στον καμβά με κυρίαρχα υλικά το λάδι, τα ακρυλικά και το κάρβουνο.

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα είναι μέλος της ομάδας Ελλήνων και Ξένων Δημιουργών. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος της MegArt Gallery που εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2018.

MegArt Gallery

Subscribe to our newsletter and never miss an update!

Scroll to Top